Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Генерални секретаријат

Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе

Служба за односе са јавношћу обавља послове који се односе на: информисање јавности о раду Владе и органа државне управе, маркетиншке послове у дијелу презентирања и промовисања рада и пројеката Владе и органа државне управе (издавање саопштења, билтена, публикација и других штампаних ствари, видео и аудио материјала и сл), праћење и анализирање начина информисања медија о раду Владе и органа државне управе као и координацију са медијима, интерно информисање, фото и видео документацију.

Служба за односе са јавношћу обавља послове који се односе на: електронско и аналитичко обрађивање дневне штампе, уношење података у електронску базу непходну за претраживање, припремање извјештаја и анализирање писања домаћих и иностраних јавних гласила о држави Црној Гори и раду државних органа, који се стављају на располагање одређеним корисницима. Служба за односе са јавношћу даје сугестије о правцу неопходне реакције на податке и информације које могу имати негативан ефекат на рад Владе и довести до њене компромитације у домаћој и међународној јавности. Служба за односе са јавношћу пружа члановима Владе стратешку анализу извештавања јавних гласила (анализа штампе и информативних емисија на електронским медијима), указује и на потребу реаговања на одређени текст у штампи или прилог на електронским медијима и цјелодневно обрађује информације из медија, што подразумијева квалитетан приступ агенцијским вијестима, као и обраду новинских текстова.Служба за односе са јавношћу прикупља и хронолошки систематизује све текстове који се односе на чланове или рад Владе.

Служба за односе са јавношћу обавља послове који се односе на: информисање домаће и иностране јавности о раду Владе и органа државне управе. Служба за односе са јавношћу информативно прати рад Владе Црне Горе, обављајући стручне послове у вези са сарадњом са домаћим и иностраним медијима.Служба за односе са јавношћу прати рад и даје саопштења којима се јавност информише о активностима појединих органа и Владе у цјелини, координира рад министарстава и других органа управе, као и Владе у цјелини, са средствима јавног информисања, припрема и организује неформалне и формалне брифинге и конференције за штампу и просљеђује одговарајућа саопштења за јавност. Служба за односе са јавношћу припрема дневне прилоге за презентацију Црне Горе на Интернету. У оквиру Службе за односе са јавношћу функционише Пресс служба која управља Владиним пресс центром.