Manja slova Veća slova RSSPitajte Generalni sekretarijat

Nikola Dedeić, zamjenik generalnog sekretara Vlade


Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Rođen u Bijelom Polju 20.05.1976. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao na Pravnom fakultetu u Podgorici 30.08.2000. godine.

Radno iskustvo:

- 2001-2004. Područni organ za prekršaje – Podgorica – sudijski pripravnik;
- 2004-2005. AD Podgorica ekspres - samostalni referent za pravne poslove;
- 2005-2009. Vlada Crne Gore – Generalni sekretarijat – obavljao poslove samostalnog savjetnika za opšte poslove, samostalnog savjetnika za izradu zaključaka i zapisnika Vlade i poslove sekretara Komisije za žalbe;
- 2009-2016. Ministarstvo rada i socijalnog staranja – sekretar Ministarstva;
- 2016. Vlada Crne Gore – Generalni sekretarijat – zamjenik generalnog sekretara Vlade.

Ostale dužnosti i stručna usavrašavanja:

U periodu od 2010-2013. godine, obavljao dužnost predsjednika Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

- Takođe, u periodu od 2010-2012. godine, obavljao dužnost predsjednika Upravnog odbora Projekta „Reforma tržišta rada i razvoj radne snage II“ čijim završetkom je realizovana višednevna studijska posjeta delegacije Crne Gore Briselu i institucijama Evropske unije.
- 2010. godine u Beogradu – Republika Srbija na čelu delegacije Crne Gore, učestvovao na Ministarskoj konferenciji o socijalnom dijalogu u Jugoistocnoj Evropi koja je održana u organizaciji Fondacije „Friedrich Ebert Stiftung“.
- 2010. godine u Ankari – Republika Turska, na Drugoj ministarskoj konferenciji o koordinaciji i reformi sistema socijalne sigurnosti, koja je održana u organizaciji Savjeta Evrope i Evropske komisije, na čelu delegacije Crne Gore učestvovao u njenom radu i potpisao tekst Nacrta deklaracije o koordinaciji sistema socijalne sigurnosti u Jugoistočnoj Evropi, koja je usvojena iste godine na ministarskoj konferenciji u Budvi.
- U okviru Projekta „Reforma sistema socijalne zaštite i unaprjeđenje socijalne inkluzije“ na poziv britanske organizacije „Lumos“ na čelu delegacije Ministarstva rada i socijalnog staranja učestavovao u studijskoj posjeti Ujedinjenom kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske – London, maj 2012. godine, na kojoj su se predstavnici delegacije upoznali sa britanskim modelom socijalne zaštite, a posebno socijalne zaštite djece sa smetnjama u razvoju.
- 2014. godine u Dubrovniku – Republika Hrvatska, na čelu delegacije Crne gore, učestvovao u radu Ministarske konferencije o zaštiti dječjih prava koja je održana u organizaciji Savjeta Evrope.
- 2015. godine, u Luksemburgu, na čelu delegacije Crne Gore učestvovao na Ministarskoj konferenciji ministara rada i socijalne zaštite zemalja Evropske unije i Crne Gore, na kojoj se razmatralo stanje tržišta rada i zapošljavanja u zemljama članicama Evropske unije i Crne Gore.
- Takođe, 2015. godine u Pragu – Češka Republika, učestvovao na čelu delegacije Crne Gore na Konferenciji o zaštiti žrtava Holokausta na kojoj je i usvojen tekst Deklaracije o zaštiti žrtava Holokausta u drugom svjetskom ratu.
- 2017. godine, od strane Skupštine Crne Gore, imenovan za zamjenika člana Državne izborne komisije.

U toku radne karijere, učestvovao u radu brojnih radnih grupa za izradu propisa iz oblasti rada i socijalnog staranja. Kao predstavnik Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, učestvovao u izradi prvog Predloga zakona o Vojsci Crne Gore i Predloga zakona o odbrani 2006. godine.

Pohađao brojne kurseve koji su organizovani od strane Uprave za kadrove.

Govori engleski i ruski jezik.

Oženjen. Otac jednog djeteta.