Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Генерални секретаријат

>

Саопштење о одлукама Владе донијетим без одржавања сједнице 16. фебруара 2021. године

Датум објаве: 19.02.2021 14:40 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Влада Црне Горе је на јуче одржаној сједници, 18.02.2021. године усвојила Записник о одлукама донијетим, на основу члана 10 Уредбе о Влади Црне Горе, без одржавања сједнице 16. фебруара 2021. године.

Влада је утврдила Предлог закона о допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање, Предлог закона о измјенама Закона о порезу на додату вриједност и Предлог закона о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак физичких лица. Предложене измјене ових закона односе се на правно-техничке корекције.

Усвојена је Информација за плаћање премије осигурања авио-флоте Друштву „Генерали осигурање“ од стране компаније „ТоМонтенегро“ д. о. о. Тим поводом, Влада је овластила Одбор директора компаније да уплати премију осигурања авио-флоте у износу од 241.987,42 еура.

Влада је усвојила Информацију за куповину два авиона „Ембраер 195 ЛР“ за потребе компаније „ТоМонтенегро“ д. о. о. У својству јединог оснивача Друштва „ТоМонтенегро“ д. о. о., Влада је одобрила куповину два авиона „Ембраер 195 ЛР“, под условима и на начин који су утврђени Информацијом, за укупан износ од 21.784.000,00 долара (плативих у еурима по курсу на дан уплате). Исплата купопродајне цијене ће се извршити из средстава оснивачког капитала „ТоМонтенегро“ д. о. о.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ