Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Generalni sekretarijat

>

Odobrene subvencije za martovske zarade zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada u 15 opština

Odobrene subvencije za martovske zarade zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada u 15 opština
Datum objave: 08.04.2021 14:38 | Autor: mek

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo ekonomskog razvoja, kao i drugi resori, kontinuirano prati organizaciju rada privrednika u skladu sa Naredbama za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog korononavirusa, koje donosi Ministarstvo zdravlja, kako bi mjere podrške privredi istima prilagodila. Stoga, na sjednici Vlade održane 08.04.2021. godine, utvrđen je način realizacije subvencija martovskih zarada zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada u okviru Programa subvencionisanja zarada za I kvartal 2021. godine, a shodno dužini (na nedjeljnom nivou) prekida rada javnih i privatnih vaspitno-obrazovnih ustanova i primjene online sistema učenja.

Dakle, odobrava se isplata subvencija martovskih zarada zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada po osnovu čuvanja djeteta mlađeg od 11 godina i zaposlenih na plaćenom odsustvu sa rada po osnovu čuvanja djeteta sa smetnjama u razvoju mlađeg od 18 godina, shodno uslovima definisanim Programom subvencionisanja zarada za I kvartal 2021. godine, u 15 opština, a u odnosu na Programom definisani iznos subvencije (minimalna bruto zarada), na sljedeći način:

- Za zaposlene u – Budvi, Tivatu, Herceg Novom i Ulcinju, 100% iznosa definisane subvencije
- Za zaposlene u – Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Baru, Plužinama i Pljevljima, 75% iznosa definisane subvencije
- Za zaposlene u – Bijelom Polju i Mojkovcu, 50% iznosa definisane subvencije
- Za zaposlene u – Šavniku i Beranama 25% iznosa definisane subvencije

Prijava za subvencije u okviru ove mjere biće omogućena od subote 10.04.2021. godine, do roka definisanog Programom – 20. u mjesecu.

MINISTARSTVO EKONOMSKOG RAZVOJA